Botox behandelingen

Ouder worden is een mooi en natuurlijk proces, maar niet iedereen vindt de tekenen van veroudering prettig.
Wat houdt een behandeling met Botox in?

Botox is een uit de natuur verkregen eiwit dat gebruikt wordt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het wordt via injecties toegepast. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botulinetoxine zoals: Azzalure, Dysport en Botox®.

Botulinetoxine blokkeert direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Botox ontspant de spieren

Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Botulinetoxine is een eiwit dat, in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund,  geïnjecteerd wordt in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, bijvoorbeeld fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen.

Botox in verschillende gebieden

Botox kan geïnjecteerd worden in Voorhoofd, Wenkbrauwlift, Kraaienpootjes, Frons, Gummy Smile, Kaaklijn en tandenknarsen, Mondhoeken, Kin en Hals

Botox blokkeert de zenuwen

Botulinetoxine blokkeert de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze klieren zweet produceren in bijvoorbeeld oksels. Ook wordt Botulinetoxine (Azzalure) gebruikt tegen tandenknarsen en migraine. Een van de mogelijke oorzaken voor migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gezicht.

Wat je moet weten over een botox behandeling

Botuline toxine blokkeert het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwtjes in de huid en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen.

Het duurt ongeveer 1-2 weken totdat u maximaal effect heeft, daarna neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuweinden te vervangen. Een behandeling moet in eerste instantie elke 3 maanden herhaald worden. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen wij helaas niet behandelen met botox (en / of fillers).

Uiteindelijk zal de tijd tussen de behandeling oplopen tot ongeveer 4-9 maanden.

Mensen die veel fronsen, kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels ‘in de huid’ blijven staan.

Deze behandeling helpt derhalve ook rimpels te voorkomen. Vaak zijn mensen bang hun hele mimiek te verliezen, maar dit is niet van toepassing als men zich beperkt tot de drie indicatiegebieden (voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes).

Natuurlijk resultaat

Door de vele media-aandacht, denken mensen bij het woord ‘Botox’ vooral aan bewegingsloze, strakgetrokken gezichten. Om geen “pokerface”-uitdrukking te krijgen, is het belangrijk dat u een behandeling met Botulinetoxine door een ervaren arts laat uitvoeren. Daarom houdt Iwona Komorowska rekening met uw wensen en de natuurlijke trekken in uw gezicht.  “Less is more” is onze stelregel.

Veiligheid botox

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat dit middel onder de geneesmiddelenwet valt, is er, voordat het op de markt werd toegelaten, jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botulinetoxine wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt, onder andere bij kinderen en volwassenen met spierspasmen. Tot nu toe zijn er nog geen nadelige lange termijn effecten geregistreerd.

Gratis intake

Iwona Komorowska biedt u – voorafgaand aan de behandeling(en) van uw keuze – vrijblijvend en kosteloos een consult aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling met Botox, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies.

Waarom kiezen voor Iwona Komorowska

Sinds 2013 mogen in België enkel erkende artsen botox en rimpelvullers (fillers) inspuiten. Schoonheidsspecialisten zijn daartoe niet langer bevoegd. Bij Iwona Komorwska worden esthetische ingrepen door een gespecialiseerde dokter voorzien.
Veiligheid in producten

De gebruikte producten tijdens behandelingen zijn extreem veilig met een CE keurmerk en zijn FDA goed gekeurd. Onze arts gebruikt alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn, zoals Restylane, Saypha en Radiesse waarvan de veiligheid ook op lange termijn is bewezen.

Veiligheid in behandelingen

Iwona Komorowska verzorgt elke behandeling persoonlijk. Als gecertifieerd arts met specialisatie in botox, fillers en PRP behandelingen bent u steeds verzekerd van een kwaliteitsvolle behandeling.

Persoonlijke opvolging

Behandelingen worden steeds besproken tijdens een consult zodat u goed geïnformeerd bent over de behandeling. Eventuele allergieën of ziektes worden overlopen om het risico van behandelingen te beperken. Eveneens voor nazorg of verdere behandelingen kan u beroep doen op de arts.