PRP Behandelingen

Huid verjonging door middel van plasma
Wat houdt een PRP behandeling in?

PRP staat voor Platelet ​Rich Plasma. Dit is een behandeling voor het verbeteren van de huid en het haar. De PRP behandeling voor de huid staat ook wel bekend als de Vampire facelift. Dit komt doordat er bij een PRP behandeling uw lichaamseigen bloed wordt gebruikt. Dit maakt een PRP behandeling 100% biologisch en natuurlijk.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling wordt er eerst een geringe hoeveelheid bloed bij u afgenomen. Dit wordt gecentrifugeerd, hierdoor komt het bloedplasma met een hoge concentratie aan witte bloedcellen en bloedplaatjes vrij. Dit plasma wordt in de hoofdhuid geïnjecteerd. Dit zorgt voor het stimuleren van de haargroei. Naast het stimuleren van de haargroei kan het ook worden gebruikt voor de huidverbetering. In het bloedplasma bevinden zich namelijk groeifactoren die kunnen helpen bij het herstellen van beschadigd bindweefsel, het stimuleert ook de aanmaak van collageen. Dit verbetert de elasticiteit en vitaliteit van de huid waardoor uw huid er jonger, gladder en steviger uitziet.

Voor wie is de PRP behandeling geschikt?

De PRP behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De behandeling is niet geschikt voor cliënten met een chronische ziekte, een actieve infectie op de hoofdhuid, een virale infectie of cliënten met bloed verdunnende medicijnen. Indien de haarzakjes al volledig verloren zijn, zal de behandeling minder succesvol zijn.

Na de behandeling

Na de behandeling mag u 48 uur niet op het behandelde gebied wrijven, de eerste week niet in de zon of in extreme kou. De plasma dient 24 uur op het gezicht te blijven. Na de behandeling worden de groeifactoren gestimuleerd, dit effect heeft 4 tot 8 weken nodig. Voor het beste resultaat wordt er aanbevolen 2 of 3 behandelingen uit te laten voren.

Natuurlijk resultaat van een PRP behandeling

Bij een behandeling met PRP nemen we eerst een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd. Het resultaat van dit procédé is gefilterd plasma van uw eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes, inclusief actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP injecties verjongend, verstevigend en hydraterend met als uitkomst een stralende, strakkere huid.

Het effect van PRP

Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan. Bij een PRP behandeling brengen we geactiveerde bloedplaatjes in de huid. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen te produceren. Elastine en collageen zorgen voor de flexibiliteit en vitaliteit van de huid. De huid gaat er dus van stralen.

De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling. Toch raden wij u drie behandelingen aan. Daarna kunt u het effect constant houden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.

Complicatie mogelijkheid

Tot op heden zijn geen ernstige complicaties of nevenwerkingen met PRP beschreven.

Een tijdelijke bloeduitstorting treedt soms op.

Zoals hoger vermeld kan er na de behandeling wel een tijdelijke toename van pijn en stijfheid optreden door de lokale ontstekingsreactie na de inspuiting. Deze pijn kan tot 3 weken aanhouden, maar zal steeds spontaan verbeteren.

Waarom kiezen voor Iwona Komorowska

Sinds 2013 mogen in België enkel erkende artsen botox en rimpelvullers (fillers) inspuiten. Schoonheidsspecialisten zijn daartoe niet langer bevoegd. Bij Iwona Komorwska worden esthetische ingrepen door een gespecialiseerde dokter voorzien.
Veiligheid in producten

De gebruikte producten tijdens behandelingen zijn extreem veilig met een CE keurmerk en zijn FDA goed gekeurd. Onze arts gebruikt alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn, zoals Restylane, Saypha en Radiesse waarvan de veiligheid ook op lange termijn is bewezen.

Veiligheid in behandelingen

Iwona Komorowska verzorgt elke behandeling persoonlijk. Als gecertifieerd arts met specialisatie in botox, fillers en PRP behandelingen bent u steeds verzekerd van een kwaliteitsvolle behandeling.

Persoonlijke opvolging

Behandelingen worden steeds besproken tijdens een consult zodat u goed geïnformeerd bent over de behandeling. Eventuele allergieën of ziektes worden overlopen om het risico van behandelingen te beperken. Eveneens voor nazorg of verdere behandelingen kan u beroep doen op de arts.